ERVARINGEN VAN PATIENTEN

Whiplash

Ongeveer 5 jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij een kop-staart aanrijding. Na een aantal onderzoeken kwam naar voren dat ik een whiplash had. Deze whiplash zorgde er onder andere voor dat ik constant een stijf gevoel in mijn nek had en dat de bewegingsruimte die ik  in mijn schouders en nek had, zeer beperkt was. Het krachtverlies hierdoor was voor mij onacceptabel. Dit was nog niet het ergste. Ik had dagelijks last van hoofdpijn. Deze werd gedurende de dag alleen maar erger en zorgde ervoor dat ik regelmatig het liefste in een donkere kamer zonder prikkels zat.

Inmiddels ben ik de afgelopen jaren bij diverse behandelaars geweest. Allemaal  standaard methoden’ zoals fysiotherapie, behandelingen door een chiropractor, aangepaste  trainingsschema’s enz. Allemaal aardig, maar niets hielp tegen de hoofdpijn.

Ik herinner me nog dat ik met Angelique in gesprek kwam en haar vertelde over mijn klachten. Haar antwoord was: ‘Mag ik je behandelen? Ik behandel je volgens  Bowen Therapie en misschien kan dat je helpen.’ Mijn interesse was gewekt en ik besloot met haar een afspraak te maken.

Wat een verademing. Had men mij hier een aantal jaren eerder maar op gewezen….

Ik voelde dat er van alles gebeurde in mijn lichaam. Net alsof er tijgerbalsem door bepaalde vaten liep. Ik weet niet zo goed hoe ik het moet beschrijven, maar ‘iedere aanraking’ bracht een verandering. Voor mij leek het, hoe langer de sessie bezig was, hoe meer ontspannen ik werd.

Veel belangrijker voor mij was het feit dat de hoofdpijn na 3 behandelingen zo goed als weg was. Ook de beweeglijkheid in mijn schouder nam toe. Ik merkte dat ik weer krachttraining kon doen en veel beweeglijker was.

De praktijk van Angelique is een hele rustgevende praktijk waar de persoon centraal staat. Angelique luistert ontzettend goed naar je klachten en is op een persoonlijke manier betrokken bij de behandeling. Zij kent het dossier  goed,  ook na tussenpozen van 4 tot 6 weken.

Inmiddels ga ik met veel plezier elke 5 weken voor een behandeling naar Angelique. Dit zorgt ervoor dat de klachten goed beheersbaar zijn en ik goed kan functioneren.

Migraine

Ik heb al 35 jaar migraine.  De aanvallen duren 1 tot 4 dagen en in slechte tijden komt dit 10 dagen per maand voor. Braken, diaree, geen licht en geluid kunnen verdragen, kortom ik zoek dan volledige afzondering en eenzaamheid.

In de loop der jaren heb ik duizenden euro’s uitgegeven aan behandelingen. Zowel binnen de reguliere zorg, maar ook op het gebied van alternatieve zorg. Ik heb diëten gevolgd, acupunctuurbehandelingen gehad met als doel vermindering van mijn migraine.

Het sociale leven leed er enorm onder als ik weer eens moest afbellen vanwege migraine en de daarbij behorende angst die dan vaak de kop opsteekt:  “Ik zal toch niet weer….”

Een veel gebruikte uitspraak was dan ook: ‘Ik zou naar Rome kruipen als daar het cadeau lag: geen migraine meer!

Via via hoorde ik van Bowen Therapie bij Angelique. Na  4 maanden behandeling kan ik stellen dat,

  • De frequentie en de intensiteit  van de aanvallen af zijn genomen.
  • De medicatie die ik normaal in één week gebruikte, gebruik in nu zelfs in anderhalve maand niet.
  • Ik functioneer weer maatschappelijk en daardoor word ik minder sociaal belemmerd.
  • De angst dat ik een aanval krijg is naar de achtergrond is verdwenen.

Kortom: de migraine is niet verdwenen, maar de intensiteit, de frequentie en de duur van de aanvallen zijn erg gereduceerd en sociaal  en maatschappelijk functioneer ik weer prima!!

Geweldig toch!!